JULES CHÉRET 1836 - 1932






Va néixer a París, França en una família d'artesans pobres però creatius, una manca econòmica que va significar que Jules Chéret tingués una educació molt limitada. 
Als tretze anys, va començar un aprenentatge de tres anys amb un litògraf. El seu interès per la pintura el va dur a fer un curs d'art a l'"École Nationale de Dessin". 
Com la majoria d'artistes novells, Chéret va estudiar tècniques de diversos artistes, antics i moderns, tot visitant els museus de París. 
Encara que algunes de les seves pintures li van donar cert respecte, va ser el seu treball com a cartellista publicitari el que li va permetre pagar els seus comptes. Un temps després el cartellisme es convertí en objecte de la seva dedicació i és pel que és recordat avui. 
Influenciat per les frívoles escenes representades en les obres de Jean-Vaig honorar Fragonard i altres artistes rococós tals com Antoine Watteau, Chéret va crear cartells per cabarets i  teatres com Eldorado, el Paris Olympia, el Folies Bergère, el Teatre de l'Òpera, el Alcazar d'Ete i el Moulin Rouge. 
A causa de la gran demanda, va ampliar el seu negoci, creant anuncis per a les representacions de companyies itinerants, festivals municipals i després per a les begudes i licors, perfums, sabons, cosmètics i productes farmacèutics. 
Es va convertir en una important força de publicitat, sumant a les companyies de ferrocarrils i un bon nombre de negocis de fabricació a la seva llista de clients. 

El seu èxit va inspirar una indústria que va provaocar l'aparició d'una nova generació de dissenyadors  de cartells tals com Xerris Gesmar i Henri de Toulouse-Lautrec.